Volontiranje22.04.2023.

Uhvati film i pokreni promene

Konkurs za volontere za 21. Međunarodni filmski festival „Uhvati film“ otvoren je do 5. maja.  Svi koji žele da se priključe timu Festivala, zajedno pokrenu promene, a ujedno dobiju i nova znanja i veštine, mogu se prijaviti na linku, popunjavanjem prijavnog formulara.

Foto: MTomic 

Poslovi u kojima volonteri mogu učestvovati su:

Konkurs za volontiranje u oblasti tehničke podrške na Festivalu, biće raspisan u septembru! 

Novo, 21. izdanje Uhvati film festivala uveliko se priprema. Na upravo završenom konkursu za filmove, pristiglo je 454 filmova, iz svih krajeva sveta. Najviše filmova, prijavljeno je iz Irana i Španije. Iz regiona pristiglo je 10 filmova, od kojih 2 iz Srbije. Svi oni su u razmatranju selektorke, a zatim i stručnog žirija, koji će izabrati one najbolje za prikazivanje na 21. Uhvati film-u u Novom Sadu, a deo odabranih filmova biće u programu i drugih regionalnih izdanja Uhvati film-a. 

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu. Već 21 godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnas, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner, kao i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice.

Foto: MTomic 

Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umetnost. 

Uhvati film Novi Sad dobitnik je nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promene 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola. Upravo zato, Uhvati film 2023 održava se pod sloganom Pokrenimo promene i šalje poruku da promene koje načinimo sami, jesu vidljive i važne, ali promene koje činimo zajedničkim snagama, imaju moć da menjaju svet.

Slični tekstovi

Volontirajte na 20. Uhvati filmu

14.05.2022.

Asocijacija za afirmaciju kulture raspisuje konkurs za nove volontere

22.04.2023.